Fénymenet negyedszer

Share

Az elmúlt héten került sor a Márton napi fénymenetre. Péntek délután óriási tömeg gyűlt a park bejárata elé és ki-ki lámpásával a kezében, izgatottan várta az indulást.

Ezt azonban a Mikó ovisok számára megelőzte az erre való szerveződés, készülődés. Egész héten Márton napos, libás témánk volt. Az óvóink előadásában a hét elején megnézhettük azt, hogy hogyan is lett Márton püspök, ezt mindenki élvezettel nézte.

Parkban is jártunk, ahol libás játékokat játszottunk közösen és természetesen lámpásokat is készítettünk.

A menetet, pénteken Márton vezette lóháton (köszönet érte Szabó D. Istvánnak és a TATARKA HORSE-nak), őt pedig zenészek követték. Hátulról egész szépen látszottak a sötétben itt ott megvillanó fények.

A menet végén, zsíros kenyér és tea várt mindenkit. A lelkes önkéntesek reggel óta 50 kenyeret kentek meg, melyhez 15 kg zsírt használtak, melyet a Petry biztostott. 250 liter forró tea került még felszolgálásra a Culina Nostra csapata jóvoltából.

A talpalóvalót a Kontra banda húzta, kicsik-nagyok közösen rophatták a táncot. Aki a teától nem melegedett fel eléggé, az a tánctól biztos. Ahogy azt a néphagyomány is tartotta, Márton napja körül lehűlt az idő, ennek ellenére sok emberrel ünnepelhettük közösen ezt a napot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .