Január, január, palotája nyitva áll!

Share

Az új esztendőt új lendülettel és nagyon sok élménnyel kezdtük, amelyeket meg is osztottunk egymással az óvodában. A gyerekek csillogó szemekkel meséltek a karácsonyi vakációban megélt élményeikről.

A januári hideg arra inspirált minket, hogy képzeletben fagyos tájakra utazzunk. Elgondolkodtunk azon, hogy milyen lenne, ha állandóan tél lenne. Megismerkedtünk az Északi és Déli sarkkör jellegzetességeivel, az állatvilágot is szemügyre vettük. Beszélgettünk arról, hogy milyen felszíni formák, állatok és életformák léteznek. Utánoztuk a jégtáblákon ugráló jegesmedvéket, a kúszó fókákat, és a tojását hordozó császárpingvineket is. Lapozgattuk a könyveinket, amelyekben sok dolgot megtudtunk a jegesmedvékről, fókákról, lundákról, rozmárokról, rénszarvasokról, a sarki rókákról és farkasokról, vagy éppen a hóbaglyokról. Az Aurora Borealis sarkköri jelenségről megnéztünk egy felvételt, ami mindenkit elkápráztatott.  Szintén nagyon érdekesnek bizonyult a gyerekek körében is, amikor mikrokamerával fotózott hókristályt figyeltünk meg egy kisfilmben.

A téli sportokat sem hanyagoltuk el. Megismerkedtünk a különböző téli sportokkal, melyiket hogyan, mivel és hányan játszák. Beszélgettünk arról, hogy kinek melyik a kedvence, melyiket próbálta már ki és melyiket próbálná ki szívesen. A sítáborban alkalmunk is volt kipróbálni pár téli sportot.

Az óvoda udvarán sokat játszottunk, nem ijedtünk meg a hidegtől. Egy kis havazásnak pedig kifejezetten örültünk, mert így sokat tudtunk szánkózni és hógolyózni is!

Előkerültek a farsangi jelmezek is, amelyek különleges színekkel töltötték meg a hétköznapjainkat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..