Árnyjáték – táplálkozzunk egészségesen!

Share

Ebben az időszakban is nagyon fontos az egészséges táplálkozás, amelyet ezen a héten egy különleges módon közvetítettünk a gyerekeknek. Erika óvó  ugyanis árnyjátékkal lepte meg a gyerekeket. A mese egy Gergő nevű kisfiúról szól, aki sok édességet eszik, azonban soha nem mos fogat. A gyerekekkel beszélgettünk arról, hogy milyen ételekben van sok vitamin manó, és bizony megállapítottuk, hogy a legtöbb a gyümölcsökben és zöldségekben van. Ezektől leszünk erősek, egészségesek és a fogainkat ez óvja meg. A fogainkat ugyanis úgy lehet a legjobban megóvni, ha édesség helyett például kedvenc gyümölcseinket  fogyasztjuk és mindig-mindig megmossuk őket, hogy hozzánk ne látogasson el a fognyűvő manócska.

Egészségünk megóvására dadusaink könnyen elkészíthető, nagyon finom és egészséges receptekkel leptek meg minket, amelyeknek elkészítése nagyon jó móka lehet a gyerekeknek és a szülőknek is. A vitaminok fontosságára asszisztensünk is felhívta a gyerekek figyelmét egy kedves videó által.

Hogy a mozgásra is odafigyeljünk a kedves néptánctanárnőnk egy igazán vidám dallal készült számunkra, amelyre megmozgathatjuk testünket és feleleveníthetjük néptánc tudásunkat. Bea gyógytornászunk pedig egy nagyon változatos gyakorlatsort mutatott meg nekünk.

Íme a mese:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .