Újra együtt!

Share

Elérkezett a várva várt nap, ugyanis június 22-én, odafigyelve a szabályok betartására, az óvoda udvara újra megtelt gyerekzsivajjal, hangos kacajokkal, szaladgáló gyerekkel. Ezzel együtt a mi szívünk is megtelt örömmel és boldogsággal. Mindenki örült egymásnak, kíváncsian hallgatta, hogy mit csináltak a többiek és természetesen mindenki elmondta saját változatát, hogy miért is kellett ennyit otthon maradni.

Hetünket a népi gyermekjátékok határozták meg. Nagyon sok játékot, mondókát és éneket elevenítettünk fel újra, de újdonságból sem volt hiány.

Csipkefa bimbója
Ki hajlott az útra,
Rida, rida bom-bom-bom,
Ki hajlott az útra.

Arra ment Jánoska,
Szakajt egyet róla,
Rida, rida bom-bom-bom,
Szakajt egyet róla.

Megnéztük képeken, hogy milyen népviseletek vannak, kinek melyik tetszik, milyenek, miben különböznek egymástól. Sokat meséltünk, rajzoltunk és különböző ritmusgyakorlatokat végeztünk. Azt is megtudtuk, hogy a gyerekek játékszerek hiányában mivel játszottak régen. Kipróbáltuk a Kelj fel Jancsi játékot a kötélhúzást, kupakjátékot és a doboz játékot. Népies mintázatú könyvjelzőt színeztünk, zsebkendőt festettünk.

Elvesztettem zsebkendőmet,
szidott anyám érte,
annak, aki megtalálja,
csókot adok érte.
Szabad péntek, szabad szombat,
szabad szappanozni,
szabad az én galambomnak
egy pár csókot adni.

Rájöttünk arra is, hogy az ovi udvara egy hatalmas nagy akadálypálya. Ezt kihasználva végig is mentünk ezen az akadálypályán, amelyet a gyerekek nagyon élveztek. Odafigyeltünk arra, hogy mindenkit várjunk meg, ne tolakodjunk, próbáltunk egy igazi csapatként együttműködni. A jó időnek köszönhetően igazán önfeledten tudtunk játszani az udvaron.

Mindenkinek olyan mosolygós, vidám és szeretetteli hetet kívánunk, amilyen ez a hét volt számunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .