Magyar népmesék hete

Share

Ezen a héten a magyar népmesék világába kalauzoltuk el óvodásainkat. Kerestük a magyar mesehősöket és találtunk is eleget. Erős önbizalmú kandúrt a Kacor királyban, eszes, kitartó juhászlegényt A csillagszemű juhász meséjében, szorgalmas, szófogadó, alázatos leányt A szorgalmas és rest leány mesében. Megalkottuk a saját mesénket is, megbeszéltük milyen lehetett amikor a mese szájról szájra terjedt. Kavicsmesék is készültek és szebbnél szebb népmese motívumos alkotások.

Mivel beköszöntött az igazi nyári meleg, így különösen jó volt az udvaron játszani. Olyan csapaterősítő játékokat játszottunk, mint a Jobbra tőlem van egy hely, gyere X foglald el…, vagy Ez nem egy ceruza ez egy varázspálca. Játszottunk utánzós játékot, király-szolga játékot, akadálypályát készítettünk, sokat énekeltünk, táncoltunk.

A fűben megpihenve Vadadi Adrienn meséket olvastunk, gyerekkori élményekről meséltünk, bogarásztunk, de a különböző körjátékokra is szántunk időt.

De meleg a nyár, forrón süt a nap

árnyék kéne már vagy egy kis kalap

de nem vastag bársony, hanem vékony vászon

úgy jó, ha fehér és a fejem éppen bele fér!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .