Bábozz velünk!

Share

A bábszínházak különleges világa nem csak a gyerekeket, de minket is lenyűgöz. Hetünket ez a különleges világ határozta meg.

A bábjáték elsősorban önfeledt örömet, kikapcsolódást jelent, de nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy milyen komplex módon segíti elő a gyerekek személyiségfejlődését. A bábozás által a gyerekek játékos módon kerülnek kapcsolatba a világgal, ismereteket sajátítanak el, fejlődnek a társas kapcsolatok kialakításában, fejlődik a fantáziájuk, és lehetőségük van arra, hogy élményeiket és benyomásaikat játékos módon, észrevétlenül dolgozzák fel.

A bábjátéknak nagyon sok fejlesztő hatása van, amelyre ezen a héten kifejezetten odafigyeltünk. Megismerkedtünk a különböző bábtípusokkal, elkészítettük saját bábjainkat és több saját bábelőadást is létrehoztunk. Az óvónénik által megjelenített előadásokat is nagyon élveztük! Külön örömet okozott, hogy a gyerekek egyéni történeteket találtak ki, amelyeket igyekeztek eljátszani, bemutatni a bábok segítségével.

Természetesen ezen a héten is nagy hangsúly került a mondókákra, énekekre, ritmusfejlesztő gyakorlatokra és a mozgásra. A kellemes nyári melegben sok új mondókát és éneket tanultunk. A gyerekek által nagyon kedvelt körjátékokból sem volt hiány.

Hétvégére A három pillangó meséjét ajánljuk, amelyet az óvónénik adtak elő! Kellemes hétvégét mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .