Multikulturalitás hete – Angol hét

Share

A román nyelv gyakorlása után ezen a héten az angol nyelvvel ismerkedtünk meg. Az idegennyelv tanításánál a gyermeki játékosság elvét követjük. Arra törekedtünk ugyanis, hogy játékos módon, mondókák, dalok, szituációs játékok, versek által ismerkedjenek meg a gyerekek az angol nyelvvel. Ez egy olyan élményalapú nyelvelsajátítás, amely biztosítja a gyerekek fő tevékenysége, a játék általi tanulást, fejlődést.

A mesebeli vonat mindennap Angliába szállított, Teddy mackó kíséretében. A napot a Good morning and how are you this morning dal indította. Erre így válaszoltunk Teddynek: “I’m fine thanks this morning/ Good bye now, good bye now, I’m off to school today” majd mindenki a hangulatának megfelelő jelet választotta ki. A “Look at the wagons” játékkal kerültek bevezetésre az új szavak. Ilyenkor a “ yellow, red, blue, green” színeket gyakoroltuk vagy az “eyes, ears, mouth, nose” később az “ ice-cream, cookie, cake, birthday” végül a “ frog, fly, water, rain” szavakat sajátítottuk el, mindig négyet. A mondókák és énekek nagyon fülbemászóan ismertették meg velünk a testrészeink angol megnevezését. Egy mondóka segítségével az állatok neveit is megtanultuk. A mondókát mondva utánoztuk is az állatok mozgását.

Head, shoulders, knees and toes, Knees and toes.

Head, shoulders, knees and toes, Knees and toes.

And eyes, and ears, and mouth, And nose.

Head, shoulders, knees and toes, Knees and toes.

Természetesen nem maradhattak ki a napjainkból a kézműves foglalkozások sem, szebbnél-szebb alkotások születtek. A mozgás is a mindennapjaink része volt, de különböző ügyességi és csapatépítő játékokat is játszottunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .