Multikulturalitás hete – Német nyelv

Share

A multikulturalitás jegyében zajló tematikus heteinket a német nyelvvel való ismerkedéssel zártuk. Öröm volt látni az elmúlt heteken is, hogy a gyerekek milyen fogékonyak az újdonságokra. Ezen a héten sem volt ez másképp, hiszen elképesztő gyorsasággal sajátították el a német nyelvű kifejezéseket.

A német nyelv tanulásának folyamatában is a fő szempont a játék általi fejlődés. A hétfői nap folyamán megtanultuk, hogy kell üdvözölni egymást. Azt is megkérdeztük egymástól hogy hívnak, majd mondatban válaszoltunk rá. Kedden a számok világába utaztunk. Egy kedves kis ének segítségével sajátítottuk el németül a számokat. Szerdán a szivárvány színei varázsoltak el minket. Megbeszéltük melyek az alapszínek és miért is nevezzük őket alapszíneknek. Vízfestékkel, csak az alapszíneket használva, kikevertük a másodlagos színeket. Nagyon érdekes volt megfigyelni, hogyan keverednek a színek, hogy viselkedik a festék. Beszéltünk arról is, hogyan keletkezik a szivárvány, majd mindenki elkészítette a saját szivárványát, közben németül ismételgettük a színeket. Csütörtökön a piacra mentünk gyümölcsöt vásárolni. Nem találtuk meg mindenki kedvencét, de nagyon finom gyümölcsökre leltünk: Kirsche, Orange, Banane, Apfel, Kiwi, Erdbeere, Pflaume, Melone. A vidám dal segítségével könnyebben sikerült megtanuljuk a gyümölcsök nevét. Pénteken megismerkedtünk a testrészeinkkel is. Jól jól megmozgattuk minden porcikánkat. A számokat is ismételgettük, így tudtuk hogy melyik gyakorlatból hányat végeztünk el.

A nyári hőségben a héten különösen jól esett a fák árnyékában pihenve mesét hallgatni, a homokozó árnyékában játszani és a hintán vidáman énekelni. Persze nem feledkeztünk meg a kalapról sem, és arról sem, hogy sok vizet igyunk.

Reméljük, hogy mindenkinek olyan jó hangulatban telt el ez a hét, mint nekünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .