Multikulturalitás hete – Tanuljunk románul

Share

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a nyelvtanulásra, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a gyerekek által is nagyon kedvelt román, angol és német foglalkozások.

Óvodáskorban a nyelvtanulást alapvetően két szempont határozza meg: a játékosság és a spontaneitás. Az elsődleges cél a kommunikációs készség fejlesztése, amely ebben az életkorban a leghatékonyabban dalokkal, mondókákkal, versekkel, szerepjátékokkal érhető el.

Ezen a héten a román nyelvet gyakoroltuk játékos, szórakoztató módon. Különböző szituációkban próbáltunk kommunikálni egymással: ismerkedtünk, egymásról mondtunk kedves dolgokat, tulajdonságokat fogalmaztunk meg, a játszóteret is feltérképeztük és megneveztük az ott található játékokat románul, egy szerepjáték keretén belül azt is megtanultuk, hogy az üzletben mit, hogyan kell kérnünk románul, játszottunk vendéglősdit.

Természetesen játszottunk körjátékokat, figyelmet fejlesztő játékokat és csodaszép kézimunkák is születtek az adott nap tematikájához kapcsolódva. Mozgásból sem volt hiány, hiszen testrészeinket minden nap megmozgattuk.

Csodás hetet zártunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .