Kísérletek hete – Levegő

Share

A multikulturalitás hetei után kezdetét vette a kísérletek hete. Ezen a héten levegős játékokkal töltöttük el napjainkat.

Megismerkedtünk a szél erejével. Először megbeszéltük, honnan tudjuk, hogy fúj a szél? Mivel tudjuk megállapítani melyik irányból fúj a szél. Ennek érdekében készítettünk szélmalmot. Vidámabbnál vidámabb színekkel festettük ki őket. Egy kísérlet segítségével megfejtettük azt a kérdést is, hogy a van-e a levegőnek súlya. De azzal is kísérleteztünk, hogy hogyan lehet felfújni egy lufit. Egy palackba ecetet töltöttünk, majd ráhúztunk egy szódabikarbónával töltött lufit. A szódabikarbóna és az ecet találkozásának hatására a lufi felfújódott. Azt is megfigyeltük, hogy ha a palack belsejébe helyezzük a lufit akkor az nem fújódik fel, mert a palack belsejébe levegő van. De ha egy szívószálat helyezünk a lufi mellé, akkor a levegő kiáramlik. Így sikerült felfújni a lufit. Megbeszéltük mi mindenre jó és szükséges a levegő, például az élethez, és a beszédhez elengedhetetlen. Mindemellett beszélgettünk a környezetvédelemről, a levegőszennyezésről, a tudatosságról. A gyerekek nagyon érzékenyek erre a témára, csak támogatni kell őket, mert sok jó mintát látnak a környezetükben s ezáltal teljesen természetes, hogy a szemétnek hol a helye, mi a módja az újrahasznosításnak, s a nagyobbak egyre jobban felismerik az összefüggéseket a fogyasztói szokások és a környezetvédelem között.

Nagyon tartalmas és érdekes hetünk volt, sok izgalommal! Kísérletezzetek ti is otthon, mert nagyon jó móka!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .