Tanévnyitó kirándulás

Share

A 2020/2021-es tanév megnyitásának alkalmából óvodánk közösségét egy közös kirándulásra invitáltuk meg. A körülményekhez alkalmazkodva, szem előtt tartva mindannyiunk egészségének a védelmét családos kirándulást szerveztünk Léta várához.

Nagy lendülettel, mosollyal az arcunkon indultunk el egy könnyed túra keretén belül Léta várához. Az úton alkalmunk volt beszélgetni, ismerkedni az újakkal és feleleveníteni a szebbnél-szebb emlékeket a régi társainkkal. Megérkezve Léta várához csodás látvány tárult elénk. Miután mindannyian felfedeztük a környezetet, egy hatalmas tisztáson pihentünk meg.

A kiránduláson nagy hangsúlyt fektettünk a közösségépítésre, így óvónőink játékokkal, énekekkel, mondókákkal készültek erre az alkalomra. Először közösen énekeltünk és mozogtunk, majd kisebb csoportokat alkottunk. A játékok mellett az óvodai jelek kiválasztása is megtörtént a kis csoportokban. Ezek mellett egy kihívás is középpontba került. A családok ugyanis azt a feladatot kapták, hogy a várhoz vezető út során gyűjtsenek össze minél több kincset, például tobozt, falevelet, virágot, kavicsot, amelyekből aztán egy családi alkotás készülhet. Öröm volt látni, hogy nem csak a gyerekek, de a szülők is nagy lelkesedéssel vetették bele magukat ebbe a feladatba. Szebbnél-szebb alkotások születtek!

Az otthonról hozott uzsonna elfogyasztása után kellemesen beszélgettünk a szülőkkel, játszottunk a gyerekekkel és örömmel vettük tudomásul, hogy egy szuper közösség tagjai vagyunk!

Könnyed, családias hangulatban telt a tanévnyitó! Ezt a hangulatot és a lendületet próbáljuk az egész tanévben fenntartani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .