Márton nap

Share

Szent Márton napjához nagyon sok népszokás kötődik, amit az óvodában rendszeresen megismertetünk a gyerekekkel, bemutatjuk Szent Márton személyét, történetét. A különböző kézimunkákat, énekeket, mondókákat is ez határozza meg.

Idén Szent Márton történetét csak az online térben tudtuk elmesélni a gyerekeknek, így a már hagyománynak számító lámpás készítést is ilyen módon valósítottuk meg. Ebben az évben a Márton-napi fénymenet az otthonokba költözött. A családok otthon közösen készítették el lámpásaikat, majd egy meghitt, családi sétán ragyogtatták fel a szeretet lángját.

Az online foglalkozásokat megkönnyítve elkészítettünk egy egyedi Márton-napi foglalkoztató füzetet, amelyeket eljuttatva a gyerekekhez sokkal gördülékenyebben zajlottak a foglalkozások. A füzet mellett arról is igyekeztünk gondoskodni, hogy a gyerekeknek legyenek otthon olyan kellékei, amelyekből közösen tudunk alkotni, kézimunkázni az online foglalkozások alkalmával. Minden gyermek számára elkészítettünk egy kellékes dobozt, amelynek a tartalmából csodás alkotások születnek az online tevékenységek alatt.

Nagyon örülünk, hogy ebben a megváltozott helyzetben is összetart óvodánk közössége. Öröm látni, ahogyan a szülőkkel közösen munkálkodunk azon, hogy a gyerekek képernyő előtt töltött ideje is izgalmas, hasznos legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .