Karácsonyi kirándulás

Share

A karácsonyi ünnepség igazi fénypontja szokott lenni óvodánknak. Ez most sem volt másként, bár az idén rendhagyó módon valósítottuk meg, karácsonyi kirándulás formájában.

Egy csodás szombati napon felkerekedtünk és a szülőkkel, gyerekekkel ellátogattunk a Sárkányok kertjébe, ahol közösen jártuk végig a kerten végigvezető ösvényt. Induláskor megismerkedtünk a helyhez kapcsolódó legendával, ami szerint a sziklákban felfedezhető egy pásztorleány története. És valóban, a gyerekekkel együtt számos formát fedeztünk fel a sziklákban, amelyekhez vidám történeteket is kapcsoltunk. A természet, amely körülvett minket lenyűgöző volt, ahogyan az is, ahogy kicsik és nagyok egymást segítik az út során. Vicces történetekből, jó beszélgetésekből, játékból nem volt hiány.

A karácsonyi kirándulás csúcsdísze volt a közös fa díszítés. A karácsonyi díszekkel a madaraknak kedveztünk, ugyanis az összes dísz olyan magvakból állt össze, amelyek madáreledelként szolgáltak. A díszítés folyamata nagyon családias hangulatban telt, karácsonyi dalokat énekeltünk, nevettünk, figyeltük, ahogy a nagyobbak segítenek a kisebbeknek a megfelelő helyre felakasztani a díszt. Pompás karácsonyfánk született!

Miután mindenki elfogyasztotta az otthonról hozott uzsonnát a napot egy közös focizással zártuk, amelyből nem csak a gyerekek, hanem a szülők is kivették a részüket.

A kirándulásnak nem csak igazi közösségformáló ereje volt, hanem megalapozta szívünkben az ünnepi hangulatot is!

Mindenkinek áldott ünnepi időszakot kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .