Téli örömök

Share

Az aktuális helyzet sem tántorít el minket attól, hogy a gyerekekkel belevessük magunkat a téli örömökbe. Az online tér adta lehetőséget kihasználtuk arra, hogy a téli jelenségekről többet megtudjunk.

Sokat beszéltünk a hóról, jégről, zuzmaráról, jégvirágról és jégcsapokról. Rajzokkal szemléltettük, hogyan keletkezik egy hópehely, hogyan formálódik zuhanás közben. Megismertük a téllel kapcsolatos közmondásokat, szólásokat, és megfejtettük, hogy mit jelentenek. Ha már tél, akkor a szánkózás, korcsolyázás, hóember építés, hógolyózás, sízés sem maradhatott ki. A gyerekek vidáman mesélték az ezekkel kapcsolatos élményeiket.

A megfelelő óvintézkedések mellett idén is közös sízésre indultunk, ahol a gyerekeknek lehetősége volt kipróbálni magukat ebben a sportban, de akadt olyan is, aki már magabiztosan száguldott szülei kíséretében a pályán. A sízés mellett a szánkózás, hógolyózás is nagy teret kapott. Ezen a kiránduláson tudtuk belevetni magunkat igazán a tél örömeibe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .