Itt a farsang, áll a bál

Share

A február egyet jelent a farsangi vigadozással, amelynek, mint minden évben most is nagy figyelmet szenteltünk. Bár idén, az aktuális helyzet miatt, nem tudtuk megszervezni a már hagyománynak számító sztánai, egész hétvégés, családos farsangi mulatságot, igyekeztünk minél emlékezetesebbé tenni ezt az időszakot a gyerekeknek.

Az óvodát nagy lelkesedéssel díszítettük fel, még nagyobb örömmel készítettünk magunknak farsangi maszkokat, amelyeket büszkén viseltünk. Nagyon sokat táncoltunk, mondókáztunk, mozogtunk, de természetesen a farsangi időszakhoz tartozó hagyományokról is szó esett. A mindennapi mulatozásnak a megkoronázása volt a pénteki napon megszervezett farsangi mulatság, illetve az azt követő szombati kirándulás.

Pénteken hatalmas mulatságot tartottunk az óvodában, igazi maszkabált, ahol ügyességi játékok, tánc, zene, vetítés és jutalom is volt. A gyerekek már reggel jelmezben érkeztek meg, ahogyan mi is jelmezben vártuk őket. A tevékenység során a gyerekek bemutatták, hogy éppen melyik mesefigurát, királylányt, vagy hősies harcost alakítják, nagyon színes volt a paletta. A bemutatkozó után minden gyermek egy oklevéllel gazdagodott. Ezt követően izgalmas ügyességi játékokban próbáltuk ki magunkat, amelyek során a jókedv és a nevetés garantált volt. Közösen elkészítettük a kiszebábot is, amely a télűzéshez tartozó népszokás kelléke. Ezen a napon mi más is lehetett volna az uzsonna, mint a farsangi fánk, amelyet a sok móka és kacagás közepette jóízűen fogyasztottunk el.

A mulatozás folytatásaként szombaton, a szülőkkel kiegészülve, kirándulni indultunk. A cél a szászfenesi Leányvár volt. A találkozási ponttól elindulva szó szerint egy varázslatos túrába kezdtünk. A Leányvárhoz köthető legenda szerint ugyanis tündérek építették és lakták a várat, és kincseik még most is a vár pincéjében vannak. A túra során sokat beszélgettünk, nevettünk. Az út végén, miután mindenki elfogyasztotta az otthonról hozott uzsonnát, szabadon játszottunk, beszélgettünk. A közös játék után mindenki hazaindult egy élménydús nap emlékével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .