Állatsimogatóban jártunk!

Share

Az elmúlt héten felkerekedtünk és nagy izgalommal elindultunk óvodásainkkal a Szelicsén található állatsimogatóba.

A csütörtök reggel látszólag a megszokott módon indult, köszöntöttük egymást is és a kedvenc játékainkat is, majd reggeliztünk, azonban érezni lehetett azt az izgalmat, ami ezt a különleges programot övezte. Reggeli után buszra szálltunk, üdvözöltük a már jól ismert sofőr bácsit, majd elindultunk Szelicsére. Az állatsimogatóban nagyon sok különleges állattal találkozhattunk testközelből. A bejáratnál kapott állateledelekkel a gyerekek büszkén etették a nyuszikat, lovakat, őzikéket, kecskéket, bárányokat, illetve csodálkozva figyelték a púpos tevét, a pávákat, lámákat vagy éppen a zebrákat. Az állatok mellett elhaladva, megszeretgetve azokat nem csak azt tanultuk meg, hogy mit esznek, az óvónénik gondoskodtak arról is, hogy minél jobban megismerjük azok tulajdonságait. Mindemellett természetesen arról is szó esett, hogy mennyi gondoskodást és odafigyelést igényelnek az állatok.

Az élményszerűségen keresztül észrevétlenül, önfeledten tanultunk az állatokról, a környezetről. Olyan közösségi élményben volt részünk, amelyben a játékosság, egymásra figyelés mellett megvalósult a tapasztalati tanulás is.

Nagyon jól éreztük magunkat, így már kutatjuk is a következő programlehetőséget, amely által élményszerűvé tehetjük az ismeretszerzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .