Botanikus kert

Share

Május 10-e a madarak és fák napja, amely – ahogyan a Föld napja is – kiváló alkalom arra, hogy elmélyítsük a természetvédelem iránti érzékenységet a gyerekekben.

Az óvodában látszólag minden ment a megszokott kerékvágásban. A foglalkozásokat, tevékenységeket, meséket, játékokat, kézimunkákat ez a téma határozta meg. Aztán egyszer csak, a szerdai napon, közbeszólt a természet!

Szerdán felvettük a hétmérföldes csizmáinkat és elindultunk óvodásainkkal a kolozsvári botanikus kertbe, amely egészen lenyűgöző látványt nyújt a maga 14 hektáros területével és a meglehetősen gazdag, a Föld minden kontinensét átölelő, növényvilágával.

Az utat gyalog tettük meg, hiszen óvodánkból könnyen, gyorsan el lehet jutni a botanikus kertbe. Az út nagyszerű alkalom volt arra, hogy gyakoroljuk az egymásra figyelést, a gyalogos közlekedés szabályait, és nem mellesleg, hogy tudatosítsuk, ez a legkörnyezetbarátabb közlekedési forma. A botanikus kertben nem csak a gyerekek, mi is újra rácsodálkoztunk a természetre. A japánkert, a tavirózsák, vagy a pálmafák látványa mindenkit lenyűgözött. A csodás óvónénik gondoskodtak arról, hogy minél többet megtudjunk az adott növényekről, azok igényeiről, előfordulási helyükről, és persze a természetvédelemről. Nagyon tartalmas, élménydús kalandban volt részünk.

A hétmérföldes csizmáinknak köszönhetően hamar visszaérkeztünk az óvodába, ahol a finom ebéd elfogyasztása után jöhetett a jól megérdemelt pihenés.

Izgalmas volt ismét egy olyan élményt adni a gyerekeknek, amely közelebb hozza, tapasztalhatóvá teszi az adott hét témáját, ami a madarak és fák napján keresztül, a természetvédelem volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .