Termésünnep

Share

A termésünnep megszervezése már hagyománynak számít óvodánkban. Idén a helyszínt a csendes, rendezett kalotaszegi falucska, Inaktelke, a frissen felújított tájház és közösségi ház udvara adta.

A termésünnep célja, hogy a gyerekeknek és nekünk felnőtteknek is olyan közösségi élményben legyen részünk, melyből sokáig táplálkozhatunk. Az együtt töltött időt igyekeztünk minél tartalmasabban kiélvezni.

Délelőtt az udvar lassan megtelt élettel. Az érkezők megtekinthették a gyerekek által készített vásári portékákat, illetve az otthonról hozott, a vásárba szánt tárgyaikat is kipakolhatták. Nem csak a kirakodóvásár bizonyult nagyon érdekesnek, de a tájház is, amelyet minden család megtekinthetett. Idén sem maradhatott el a lekvárok, szörpök, zakuszkák kóstolgatása, de ínycsiklandó süteményekből sem volt hiány. A faluban könnyed sétát szerveztünk, melynek végén közös almaszedésbe kezdtünk. Az ebédet követően, ami az apukák által készített bográcsgulyás volt, közösen tomboláztunk és elfogyasztottuk a frissen készült kürtőskalácsokat is.

Mindeközben kellemesen beszélgettünk, játszottunk, és élveztük a mesebeli falucska környezetét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .