ÉLMÉNYTÁBOR

Share

Szociális kompetenciákat fejlesztő élménytábor

Célkitűzés

Napjainkban egyre inkább teret hódít a szórakoztató elektronika. Természetesen a ma gyermekének életében helyet kell, hogy kapjon az internet, a skype, az mp4, a közösségi oldal, a chat és a többi elektronikus szórakozási lehetőség. Szinte már elengedhetetlen ezek ismerete a gyerek életében. Fontos, hogy tisztában legyen a körülötte zajló világgal, megismerje és használni tudja a technika fejlődése során keletkező újdonságokat. Azonban ezek közül egyik sem helyettesítheti a valódi emberi kapcsolatokat. Feladatunknak érezzük, hogy versenyezve a modern találmányokkal színvonalas és érdekes oktató és nevelő programokat kínáljunk a gyerekeknek. Olyanokat, amelyekben hús-vér társaikkal együtt kell részt venniük, játszaniuk.

Fontosnak tartjuk, hogy a tábor minden egyes programja, az ébresztőtől a takarodóig a fergeteges szórakozás mellett új ismereteket kínáljon a résztvevők számára. Célunk, hogy a lehető legtöbb tulajdonságukban fejleszteni tudjuk a gyerekeket.

Leghatékonyabbnak a saját tapasztalat útján szerzett tudást tartjuk. Hiszen sokkal mélyebben és tartósabban marad meg a tapasztalt tudás, mint az, amit csak látunk vagy hallunk. Éppen ezért tábori programjaink során is igyekszünk olyan tanulási szituációkat teremteni, ahol a résztvevő sajátélményű tudást kaphat. Gyakran olyan körülmények közt, amivel a gyerekek nagy többsége sem otthon, sem az iskolában, sem pedig a számítógép nyújtotta hálózat világában nem találkozhat. Törekedve arra, hogy a komfortzónából a tanulási zónába mozdítsuk őket.

A tábor típusa: bentlakásos sátortábor

Helyszín: A szindi unitárius papilak (Tordától nyugatra, a Tordai-hasadék keleti bejáratánál, a 3-as autópálya mellett fekszik. Megközelíthetőség Torda felől 107L).

Szállás: A papilak udvara kiválóan megfelel sátorozásra, ami nagy élmény a gyerekek számára. A papilak erre a célra kialakított szobáiban, emeletes ágyakon lehetőség van benti szállásra, viszont csak korlátozott számban. Esős idő esetén a sátrakat ellenőrizzük, és a beázott sátrak lakóit a papilakban szállásoljuk el, míg sátra ismét lakhatóvá válik. A gyerekek biztonsága érdekében a tábor szervezői a gyerekek sátrai közt, saját sátorban töltik az éjszakát.

Időpont: 2017. július 24-29.

Érkezés: a táborkezdés napján 15-17 óra között. Érzékeny búcsú a táborzárás napján 9-től legkésőbb 12 óráig. Annak érdekében, hogy gyermeke már a tábor első, nagyon fontos pillanatain részt vehessen, kérjük időben érkezzenek!

Étkezés: A papilak ebédlőjében. Reggeli, ebéd, vacsora és délutáni uzsonna. Többször is kérhető repeta. Egész nap hűsítő tea és víz fogyasztható.

A tábor első étkezése hétfőn este vacsora, utolsó étkezése szombaton reggeli.

A táborban mindenki számára megfelelő mennyiségű élelmet biztosítunk, amennyiben ezt mégis szeretnék kipótolni egy kis édességgel, sós rágcsálnivalóval, gyümölccsel, akkor ezt érkezéskor adják át a táborvezetőknek, hogy megfelelően tárolni tudják.

Egészségvédelem: Célunk, hogy gondoskodni tudjunk minden táborlakó biztonságos táboroztatásáról. Éppen ezért a tábor területén állandó jelleggel egészségügyi nővér tartózkodik. Ha bármilyen egészségügyi probléma van, vagy a gyermek beteg, akkor ezt mindenképpen már a bejelentkezésnél jelezni kell felénk, hogy egyeztetni tudjunk a részletekről. Ha rendszeresen orvosságot szed, akkor ezt érkezéskor jelezzék a táborvezetőknek, hogy gondoskodni tudjunk annak biztonságos tárolásáról.

Fertőző betegségben szenvedő jelentkezőket nem áll módunkba fogadni!

Tisztálkodás: zuhanyzási lehetőség, a papilak zuhanyzóiban.

Hozni kell:

– sátrat és felszerelést (matrac, hálózsák, kispárna, stb.) A sátor megválasztásakor fontos figyelni arra, hogy vízálló legyen . Ha régebbi használt sátorral érkeznek, akkor javasoljuk, hogy még otthon ellenőrizzék le, hogy felállítható-e, megvan-e minden alkatrésze és zárhatók-e a nyílászárói (bejárat, szellőztető nyílások, ablakok). Érdemes azt is leellenőrizni, hogy a lakótársakkal és a csomagokkal együtt elférnek-e a gyerekek a sátorban, szem előtt tartva azt a tényt, hogy a sátrat szinte csak éjjeli alvásra fogják használni.
Szükség esetén a sátor felállításához segítséget tudunk biztosítani a helyszínen. A hatékony helygazdálkodást szem előtt tartva javasoljuk azt, hogy a sátor mérete összhangban legyen a benne lakó gyerekek számával.

A sátortársak megválasztását, még a tábor megkezdése előtt a sátor tulajdonosa határozhatja meg (szülői beleegyezéssel). A tábor szervezői ebbe nem szólnak bele.

– hálózsákot, esetleg kispárnát

– orvosi igazolást, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben

– tisztálkodási és higiéniai eszközöket (fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, törölköző…)

szúnyog és kullancsriasztó sprayt

– napkrémet
Igyekszünk a tábort a lehető legbiztonságosabban és legmegfelelőbben kiépíteni. Így a táborlakóknak lehetőségük van magukkal hozni kedvenc eszközeiket, tárgyaikat, játékaikat pl. mobiltelefon, zenelejátszó, fényképezőgép, gitár, labda, stb. A kötelező programok alatt ezek használatára nincs lehetőség.  Érkezéskor a gyermeknek jeleznie kell a táborvezetőnek, hogy mit hozott. Minden eszközt, kelléket, játékot csak és kizárólag saját felelősségre lehet elhozni! A tábor szervezői legjobb szándékuk ellenére sem tudják garantálni az eszközök sértetlenségét. Az esetleges meghibásodásokért, vagy más problémáért semmilyen felelősséget nem vállalunk!

A tábori életet fényképekkel és videófelvételekkel örökítjük meg, melyet a tábor szervezői az Élménytábor hivatalos közösségi oldalán oszthatnak meg, illetve felhasználhatják ezeket a tábor népszerűsítése, illetve pályázatírás céljából.

 

Javasolt ruházat: az időjárás viszontagságaira felkészülve egész hétre elegendő, hideg és meleg ruházatra egyaránt szükség lehet! Javasoljuk, hogy több lábbeli is legyen a csomagban, lehetőleg csak olyan, amit már többször viseltek és biztosan nem sérti a lábat. Legyen köztük nyitott (papucs, szandál) és zárt (sportcipő, nyári bakancs) is. Mindenképpen szükséges minden napra tiszta fehérnemű és rövid ujjú póló is, illetve valamilyen fejfedő. Jó idő esetén vizes játékokat szervezünk, így jó, ha a csomagban van fürdőruha. Táboronként egy ünnepi mulatságot szervezünk (pl. diszkó, bál, buli…), aki szeret az ilyen alkalmakra szebben felöltözni, az ne felejtse otthon a kedvenc ruháját sem. Aki viszont nem az a kiöltözős típus, annak megfelel akármilyen hétköznapi öltözet erre a programra.

 

Jelentkezhetnek 6-14 év közötti gyerekek.
A tábor költsége 500 Ron.

Jelentkezés: >>>> IDE<<<< klikkelve let0lthető a jelentkezési űrlap, melyet kérünk kitöltve elküldeni e-mailen a gyorffyorsolya1@gmail.com címre. A táborral kapcsolatosan felmerült kérdésekre ugyancsak e-mailben vagy a következő telefonszámon kapatnak választ: 0743959124, (Győrffy Orsolya)

Jelentkezési határidő: 2017. július 15.

A helyek száma korlátozott!!

AZ ELŐZETES BEJELENTKEZÉS KÖTELEZŐ! A bejelentetlenül érkezőket nem tudjuk fogadni!

>>>>Jelentkezési lap innen letölthető!<<<<

Szervezett szabadidőprogramok: kézműves tevékenységek, labdajátékok, ügyességi és logikai és szerencsén alapuló játékok, esti nagyjátékok (egész tábort egyszerre megmozgató vetélkedők), tánc, pancsolás (jó idő esetén), angol foglalkozások, stb.

A 2017-es tábor témája: ISTENEK ÉS ISTENNŐK

Táboraink programjait egy téma köré szervezzük, mely keretet ad a játékoknak, tevékenységeknek, élvezetesebbé, izgalmasabbá téve azokat.

Élménypedagógiai foglalkozások: A gyerekeket korosztály szerint osztjuk csoportokra, ahol csapatépítő, személyiségfejlesztő, önbizalom-erősítő jelleggel tartunk foglalkozásokat az élménypedagógia alapjaira építve.

 

A tábori élet keretében a résztvevőket 12-16 fős csoportokra osztjuk. Elősegítve az ismerkedést, a csoportokat igyekszünk vegyes korosztályból összeállítani, törekedve arra, hogy az esetleges meglévő kapcsolatokon kívül újabb, akár életre szóló barátságok alakulhassanak ki.

A csoportok a táborban közösen vesznek részt a nagyprogramokban, valamint közösen étkeznek.
Minden csoportot egy szakképzett felnőtt vezet. Az ő feladata, hogy minden tekintetben törődjön a csoportjába tartozó résztvevőkkel, vagyis, hogy: megismertesse velük a tábor helyszínét, megoldja a csoport és az egyén problémáit, összetartsa a csoportot, felügyeljen arra, hogy a résztvevők a higiéniai és biztonsági követelményeknek megfelelően táborozzanak.

 

A tábor szervezői: Szakképzett és táboroztatásban tapasztalt pedagógusok (8 személy), önkéntes egyetemisták (6-8 személy).

 

Kapcsolattartás a táborlakókkal:

A szülőket és a táborlakók közeli hozzátartozóit napközben, bármikor, előzetes bejelentkezés nélkül is szívesen látjuk. Azonban nagyban megkönnyítik a dolgunkat, ha a képzési időn kívül, a szabadidőprogramok alatt érkeznek, hiszen így nem kell megzavarnunk egy foglalkozást sem. Javasoljuk, hogy az indulás előtti napon egyeztetés céljából vegye fel velünk a kapcsolatot. Táboronként 1-2 alkalommal külső helyszínen szervezünk programot.

A helyszínen minden hazai mobilszolgáltatónak van térereje, de tábori mobiltelefonon is elérhetőek a résztvevők.

 

Házirend

A táborok szervezése során törekszünk arra, hogy a résztvevők minden elvárása teljesülhessen. Igyekszünk tartalmas és hasznos szabadidő programokat szervezni, minőségi képzéseket nyújtani, tápláló és finom ételeket biztosítani és megfelelő elhelyezkedési körülményeket teremteni a gondtalan és vidám táborozáshoz. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a résztvevők minél szabadabban táborozhassanak nálunk. Azonban a biztonságos táborozás megköveteli, hogy a résztvevők betartsák a következő alapvető szabályokat.

A házirend a tábor ideje alatt minden résztvevőre vonatkozik, és érvényes a tábor szervezői által szervezett, táboron kívül megrendezett programok külső helyszínein is (pl. faluismereti játék, fakultatív nap, kirándulás).

 

H Á Z I R E N D

  1. A tábort csak a táborvezető engedélyével lehet elhagyni!
  2. A táborlakóknak TILOS a dohányzás, nem fogyaszthatnak alkoholos italt és kábítószert!
  3. TILOS a verekedés és bármilyen más módon egymás testi épségének veszélyeztetése!
  4. Szigorúan TILOS más személyes tárgyainak eltulajdonítása!
  5. Az esetlegesen okozott károkat meg kell téríteni!
  6. Tilos másokról videó, kép vagy hangfelvételt készíteni a beleegyezése nélkül!
  7. Be kell tartani a táborszervezők szóbeli utasításait!
  8. A házirend megsértéséért a tábor vezetője, akár haza is küldheti a résztvevőt.
  9. A hazaküldött résztvevőknek nem jár semmilyen nemű költség-visszatérítés.