Bányai Brigitte – dada

Share

Bányai Brigitte vagyok, Temesváron születettem, iskolai tanulmányaimat is ott végeztem. Ezt követően felvételiztem a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok karára, ahol a három éves pszichológia alapképzés után, a Tanácsadás és pszichológiai beavatkozás mesterszakon szereztem diplomát.

Szakmai gyakorlatom során tanulási nehézséggel küzdő kisiskolások felmérésével és fejlesztésével foglalkoztam. Már az egyetem első évében tudtam, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni a jövőben, amit csak megerősített az, hogy egyetemi éveim alatt két családnál is daduskodtam.

Az itt szerzett tapasztalataim során lehetőségem volt belelátni a kisgyermekkor világába, mely elsősorban az önfeledt, szabad játék világa. Úgy gondolom, nekünk, pedagógusoknak az a legfőbb nevelői feladatunk, hogy segítsünk megteremteni azt az érzelmileg biztonságot nyújtó közösséget, helyzetet, amiben a gyermek társas kompetenciái fejlődnek, amelyben önmaga lehet az őt körülvevő világ felfedezője.

A Mikó Óvoda lehetőséget ad számomra, hogy mint dada, szemlélője legyek ennek a felfedezésnek, s kellő empátiával, odafigyeléssel és sok-sok szeretettel segítsem a kisgyermekek mindennapi tevékenységét.