Elekes Izabella

Share

Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban.”

Elekes Izabella vagyok, gyergyóújfalvi születésű lány. Nagycsaládban nőttem fel, ahol állandó volt a nyüzsgés, és a zaj, de amikor lassanként nővéreim kiszállingóztak a családi fészekből, ketten maradtunk a húgommal és a szüleimmel. Hiányzott az állandó nyüzsgés, meg a zaj, így a líceum végeztével úgy döntöttem, hogy egyetem előtt még felfedezem Kolozsvár szépségeit. Így kerültem a Mikó Óvoda falai közé, ahol újra a megszokott, családias hangulat várt.

Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, otthon is sokat segítettem a néptánccsoport fiatalabb csoportjaiban, és ez döbbentett rá, hogy a gyerekek nem csupán gyerekek, akiket óvnunk kell, meg példát mutatnunk nekik, hogy majd beilleszkedhessenek a társadalomba, hanem ők egy-egy külön világ! Mindenkinek más a világnézete már most. Igaz, van, amit mi, „nagyobbak” tanítunk nekik, „kisebbeknek”, ugyanakkor mi is rengeteget tanulunk tőlük, hiszen ők figyelnek a részletekre, ők másként látják a világot. Ezért gyerekekkel foglalkozni számomra egy új világ megismerését jelenti, vagyis együtt fedezni fel egy új világot, és együtt elindulni azon.