Juhász Evelin – óvónő

Share

Szatmárnémetiben születtem és iskolás éveimet is ott töltöttem a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. Az érettségit követő egy évben szerzett tapasztalataim nagy mértékben befolyásolták az egyetemi szakok kiválasztását. A Babeș-Bolyai Tudományegyetemen végeztem Gyógypedagógia illetve Római Katolikus Teológia szakokon. E két szakirány eldöntéséhez sok segítséget nyújtott a gyermektáborokban való folyamatos részvétel szervezőként, illetve a különböző ifjúsági programokban való részvétel is. Továbbá a daduskodás és a szociálisan hátrányos helyzetű diákokkal való foglalkozás is sok olyan tapasztalatot és élményt adott, amelyek egyre közelebb vittek e két szakirányhoz.

Úgy gondolom, hogy a gyermekek nevelésében a legfontosabb az, hogy jó példát mutassunk és, hogy egy olyan szeretetteljes környezetet tudjunk nekik biztosítani, amelyben kibontakoztathatják személyiségüket.

A Mikó óvodában pedagógusként, lehetőségem nyílik arra, hogy a különböző fejlesztő tevékenységekkel együtt megteremtsek egy biztonságot nyújtó, vidám légkört. Ehhez azonban nagyon szükséges az óvoda fiatalos munkaközösségének a segítsége is. Úgy érzem, hogy egy olyan energikus csapat tagja lehetek itt, amelyben a csapatmunka fogalma nem csak az elméletben, hanem a gyakorlatban is jelen van.