Miklós Enikő – óvónő

Share

img_1353Iskolai tanulmányaimat az Onisifor Ghibu Elméleti Líceumban végeztem. Már líceumi éveimben önkénteskedtem, ahol a gyerekfoglalkozások megszervezése által leltem pedagógusi hivatásomra. Az óvó- és tanítónői diplomámat a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Óvodai és Elemi oktatás pedagógiája szakon szereztem meg. Az önkénteskedés egyetemi éveim alatt  sem maradt ki, leginkább óvodásoknak szánt rendezvények megszervezésében és lebonyolításában vettem részt, ahol nagyon sok tapasztalattal gazdagodtam.

Nevelőként célom a gyermek harmonikus testi és lelki fejlesztése, egyénre szabott foglalkoztatás alkalmazása. Emellett fontosnak tartom a gyermekek kreatív kibontakozásának biztosítását.

,,Foglalkozzunk meleg, sugárzó szeretettel a gyermekekkel, s akkor ők csodára képesek.,, E. Fromm idézetével élve, mint óvónő szem előtt tartom azt, hogy mindig türelemmel és odaadással foglalkozzak a gyerekekkel.

A Mikó Óvoda lehetőséget ad, hogy kibontakozzak mint pályakezdő óvópedagógus. Sokat jelent ez számomra, hiszen teret nyerek ezáltal különböző kreatív ötletek magvalósításában, különböző pedagógiai módszerek alkalmazásában Az óvodában csak színes és eseménydús napokban van részem hiszen annyi tiszta szív, őszinte gyerekmosoly és sok-sok apró öröm vár rám.