Idei de primăvară

Share

A început cel mei frumos anotimp al anului, primăvara, când natura se trezește, păsării cântă în fiecare zi, și floriile multicolorate ne fac ziua mai veselă.

În grădiniță ne ocumpăm foarte mult cu caracteristicile anotimpurilor, în prezent observăm cum se trezește natura. În fiecare zi ieșim afară, în curtea noastră, unde avem posibilitatea de a vede apariția mugurilor de primăvară, să plantăm flori și să grădinărim.

Ne bucurăm de razele soarelui, după ploaie căutăm semnele curcubeului. Zi de zi descoperim mai mult din minunile naturii.

Pentru toată lumea o primăvară cât mai frumoasă, plin de bucurie.

 

Felicitări pe drum

Share

La carnavalul grădiniței toți copii au primit o felicitare adresată unui coleg de grupă. Copii cu ajutorul părinților au trebuit să scrie un mesaj drăguț și să se trimite aceste prin poștă.

Mesajele deja sunt pe drum, sperăm că vor lipi zâmbete pe buze.

Felicitările sunt donația Editurii Koinonia. Vă mulțumim!

 

Începutul anului nou

Share

Grădinița Mikó vă urează un an nou fericit plin de zâmbete și de bucurii.

În  prima săptămână de grădiniță a anului 2017 ne-am urat reciproc cât mai multe zile petrecute împreună, plin de experiențe și de jocuri.

O să avem noroc în anul nou, deorece am pregătit împreună aluatul pogăcelelor în formă de purceluș, care aduc noroc și pe care le-am copt.

Am vorbit despre sporturile de iarnă, în grădina noastră au început cursurile de ski, pentru copii a fost o experiență de neuitat. Vom continua.

Cu colajul de fotografii vă dorim zile pline de veselii.

Momente de sărbătoare

Share

Încet-încet se îndeplinesc bucuriile așteptate. Cu toții am așteptat cea mai dragă sărbătoare a anului, ne-am pregătit prin poezii,cântece, jocuri, și în special, sufletesc.

blogra

La noi atmosfera serbării avea parfum de bard și lumânare. S-au aprins toate cele patru lumânări ale coroanei de Advent. Cu ajutorul cântecelor, poeziilor și a jocurilor am reușit să alcătuim  împreună o coroana foarte bogată.

blogra-kep

Vă dorim Crăciun fericit alături de cei dragi!

Frunză verde de Crăciun,

Pace vouă, oameni buni,

Să vă faceți inima mare

Și nădejde și răbdare.

 

Un an nou fericit și plin de bucurii vă dorește Grădinița Mikó!

Dăruirea spiridușilor

Share

Cu apropierea  sărbătorilor de iarnă se formulează întrebările în fiecare dintre noi: Ce le-ar putea face fericiți? sau Care ar fi cadoul cel mai potrivit? În zilele noastre aproape orice se poate găsi în magazine, dar cadou cel mai special, este cel făcut de noi.

La noi a devenit obiceiul: cadourile din preajma sărbătorilor de iarnă sunt făcute de către părinți, pentru îngerașii lor. În anul acesta părinții din con de brad au creat spiriduși și din scoici îngerași.

Suntem bucuroși că, putem să lucrăm împreună cu părinți  creativi și cooperativi.

blogra-kep

Vă dorim ca lângă mulțimea cadourilor, fiecare dintre noi să poată găsi obiectul personal, care poate oferi cea mai mare bucurie.

A venit Moș Nicolae

Share

A sosit timpului lui Moș Nicolae, dar putem să spunem și altfel: Sfântu Nicolae, cine protejează, are grijă de copii. În perioada sărbătorilor de iarnă sosește cu ,,cizme mari” , sunt familii unde seara, la alții noaptea tiptil ajunge să lase niște mărunțișuri în cizmulițele curate.

În așteptarea lui Moș Nicolae momentul cel important este curățarea, lustruirea cizmulițelor, pantofilor, lucru în care ia parte toată familia. Nici la noi, la grădiniță nu a lipsit această întreținere. Mânuțele mici a vrut să obțină cizmulițe cât mai curate și frumoase, și au reușit.

15320284_1283337321718346_205928965_n

Noi am așteptat Moșul cu cântece, poezii, și am alcătuit din cizma Moșului din cuburi de lemn, și în acest timp ne-a și vizitat Moșul, dar cum a reușit să nu fie observat rămâne mister. Poate a venit pe ușă, prin geam sau prin horn? Am privit cu ochi strălucitori cum Moș Nicolae s-a gândit la fiecare dintre noi. Așa am sărbătorit acestă zi minunată., iar acum simțim cu atât mai mult atmosfera sărbătorilor.

În așteptarea sărbătorilor

Share

Sărbătorile de iarnă sunt pline de magie și așteptări. În așteptarea sărbătorilor ne împlinim cu speranță și pace chiar și în grădiniță, care ne ajută ca bucuria noastră să fie cât mai deplină în seara de Crăciun.

advent

Încercăm să oferim copiilor o atmosferă intimă, echilibrată și liniștită, rutinele zilnice primesc parfum de brad și scorțișoară.  În fiecare zi ne împrietenim cu simbolurile și obiectele legate de sărbători, și până la urmă vom avea o sărbătoare familială, apropiată de sufletele copiilor.

Zilele sunt însuflețite cu activități speciale. Am vizitat fabrica de globuri, unde am avut posiblitatea de a vedea cum se fac ornamentele brazilor de sărbători. Împreună cu părinți am pregătit coroanele pentru Advent, care începând de azi, vor aduce lumina în casele noastre

Mediu natural – copil sanatos

Share

Oare cu ce obiect interactioneaza copiii cel mai mult? Mai mult decat cu jucarii? Raspunsul este covorul. Copiii se joaca, se rostogolesc pe ea, fug si ascund mici obiecte sub el.

img_4562Cand incaperile grupelor au fost amenajate, prima noastra preocupare a fost legat de calitatea materialelor folosite. Covoarele realizate din materiale naturale Naturfloor ne impodobesc grupele inca din prima zi de deschidere a gradinitei. Alegerea noastra legat de covoarele Naturfloor s-a dovedit a fi una foarte buna. Au rezistat si inca rezist la incercarile venite din partea copiilor. In primul rand fost foarte importanta ca aceste covori sa fie durabile in timp. A fost la fel de important ca materialul din care este realizat sa nu fie alergen. Studiile arata ca copiii care traiesc in zone urbane sunt mai dispusi la boli respiatorice decat copiii care locuiesc in zone rurale. Spre deosebire de materialele sintetice, cele naturale ofera mai multa siguranta si sunt mai placute la atingere. Pe siteul naturfloor.ro gasiti articole legate de materiale folosite: sisal, seagrass, lana sau cocos, care va ajuta sa alegeti cel mai potrivit covor pentru casa sau biroul dumneavoastra.

img_4465

 

Ziua Sfântului Martin 2016

Share
Fie că au sosit in sistem de purtare, în cărucior, cu bicicleta sau roller, cu toții eram strălucitori în seara acesta.
Multumim tuturor care s-au alaturat cu entuziasm si bucurie la marsul felinarelor. Au participat aproape o mie de persoane (mici si mari). Multumiri sponsorilor principali Petry si Culina Nostra pentru ceaiul dulce si painea savuroasa. Ne-am intalnit cu prieteni si cunostinte demult vazute, impartasind cu ei amintiri si intamplari. Muzicienii au dat atmosfera celor doritori sa se incalzeasca cu un dans in frigul noptii. La final castigatorii concursului artistic si-au ridicat premiile: bunatatile Petry. Speram sa ne intalnim si anul viitor!
img_4461

Programe de ziua Sfântului Martin

Share

În noiembrie organizăm diferite programe și evenimente de ziua Sfântului Martin. În grădiniță ne pregătim activitățile și jocurile pe această temă interesantă.

Vă invităm din nou împreună cu familia dvs. la Marșul felinarelor de ziua Sfântului Martin. Evenimentul va avea loc în Parcul Central, la data de 11 noiembrie 2016, de la ora 17:30. Scopul nostru este menținerea și renașterea tradițiilor de ziua Sfântului Martin. Vă invităm să fiți alături de noi cu felinare de mână, să ne înpărtășim flacăra binelui.

fb-event-uj

Pornim de la intrarea parcului dinspre Opera Maghiară, plimbăm în jurul lacului, iar la filegorie vă invităm la un ceai cald și pâine cu untură (oferit de Petry si Culina Nostra). Atmosfera caldă va fi asigurată de muzicanți.

https://www.facebook.com/events/317199248637970/

Copiii creativi pot câștiga bunătăți de la PETRY. Vă invităm să participați la concursul artistic pe tema: Gâsca. Așteptăm poze la comentarii cu creațiile voastre (cu nume și vârstă) până la 9 noiembrie.
Câștigătorii vor fi premiați la Marșul felinarelor de ziua Sfântului Martin, după plimbare. Te așteptăm la eveniment împreună cu creația ta, care va fi expusă la filegorie. Mai mult despre concurs:

https://www.facebook.com/mikoovoda/photos/a.1646298268978193.1073741831.1641676922773661/1817891401818878/?type=3&theater

liba-gasca-palyazat

Vă așteptăm cu drag!