Înscriere

Share

Dragi Părinți

Ministerul educației a precizat ieri procedura privind reînscrierea/ înscrierea copiilor în învățământul preșcolar pentru anul școlar 2020-2021

Reînscrierea preșcolarilor care frecventează unitatea de învăţământ preşcolar în acest an şcolar şi urmează să o frecventeze şi în anul şcolar care urmează se va face în perioada 25 mai – 05 iunie 2020.
Fișa tip pentru reînscriere o găsiți atașat acestei înștiințări. Odată cu completarea și semnarea lui rugăm să fotografiați sau să scanați documentul și să-l trimiteți pe adresa info@mikoovoda.ro

Înscrierile pentru anul școlar 2020-2021 se vor realiza în perioada 8 iunie- 3 iulie, respectiv 20 iulie -10 august.

Documentația necesară: cerere tip completat, semnat și scanat (atasat), chestionar (atașat), copie de pe certificatul de naștere al copilului, copie de pe actul de identitate al părinților, scanate și trimise pe adresa info@mikoovoda..ro
Completarea dosarului cu contractul educațional respectiv regulamentul de ordine interioara, se va desfăşura la momentul comunicării de către unitatea de învăţământ, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie.

Pentru validarea personală a cererilor este necesară programarea telefonică în prealabil, pe numărul de telefon: 0745 372 676

Cu stimă,
Conducerea Grădiniței Mikó

Chestionar

kérdőív

Cerere_tip_gradi_2020

Fisa de Reinscriere

Rămâi vesel!

Share

Este important sa ramanem veseli si acasa! Hai la joc!!

#staiacasă #rămâivesel

Castele

Share

Săptămâna trecută, ne-am întors în timp, am vorbit despre castele, clădirile vechi. Am încercat să ne dăm seama cum era cu încălzitul, lumina, distracția și ce muzică au ascultat. După auz am sortat instrumentele muzicale, cât de mare sau mică este acel instrument. Am tăiat imagini din calendare vechi, iar din acele imagini ne-am imagnat orașul nostru. Am povestiti și despre regele Matia Corvin, iar copii au spus că în centrul orașului este și o statuie pe care ei au văzut deja. Am desenat o hartă în curte, pentru a vedea unde ne ducem mâine ca să descoperim orașul. Ne-am uitat la Bastionul Croitorilor, am căutat praful de pușcă, am descoperit ca a fost construită din piatră și că pereții erau foarte groși. În peretele bisericii de pe strada Farkas, am examinat gloanțele de tun. Ne-am odihnit la statuia lui Matia și după un timp ne-am întors la grădiniță. Ne-am încheiat săptămâna veselă, plină de experiențe!

 

Corpul Uman – Expoziție educativă, interactivă

Share

Împreună cu toți preșcolari am vizitat expoziția interactivă numită: Corpul Uman, desfășurată în Iulius Mall, unde copiii au putut studia corpul uman, îmbrăcate în costume medicale. Ne așteptau cu jocuri foarte interesante în care copiii să poată cunoaște cum funcționează corpul uman într-un mod distractiv. Pe lângă sarcinile jucăuși, am întâlnit imagini foarte vii din care am putut afla cum arată oasele noastre sau cum arată creierul uman. Descoperirea corpului nostru în acest fel le-a oferit preșcolarilor noștri o adevărată experiență!

Ce voi fi când voi crește?

Share

Ce voi fi când voi crește? De la mulți preșcolari am primit un răspuns concret: polițist, medic, pompier, balerină, veterinar, războinic, om de știință. Am încercat să cunoaștem diferitele meserii, cărora le-am asociat zicători și jocuri. Am vorbit despre meserii, ne-am ocupat și de profesiile de ajutor, dar am discutat și despre ocupația mamei și a tatălui. Am avut ocazia să încercăm ce face un bucătar. Am preparat pizza împreună cu ajutorul îngrijitoarei noastre Kinga. În timpul pregătiri am asculata melodia lui Gryllus Vilmos: Maszkabálos Szakács, iar după am ascultat povestea educatoarei: „A só”. Până la sfârșitul săptămânii, aveam propriul magazin unde educatoarea era vânzătorul. Am învățat cum să cerem ceva în magazin. Copiii au făcut cumpărături cu mare plăcere și chiar mi-au spus că pentru unele produse trebuie să mergem la diferite magazine, de exemplu: dacă vrem să cumpărăm pâine trebuie să mergem la brutărie, dacă avem nevoie de fructe și legume la piață.

Carnaval la Stana 2020

Share

Şi anul acesta grădiniţa Miko a petrecut carnavalul din februarie la Stana. Casa reformată s-a umplut cu glasul copiilor şi discuţiile părinţiilor.

Dimineaţă, după micul dejun copii şi părinţii au urcat pe o căruţă şi au pornit la un circuit în jurul satului. Ceilalţi s-au bucurat de razele soarelui în grădină. În acest timp se pregătea prânzul, iar taţii pregăteau cârnaţi de casă. Amiază s-a pregătit şi păpuşa care a fost pusă la locul ei.

După prânz au urmat şi o odihnă scurtă, după care toată lumea a îmbrăcat costumele. Sala a fost umplută de personaje din poveştile cunoscute, după care a urmat ca fiecare familie să se prezinte. După prezentări a urmat dansul copiilor. Mai târziu am extras biletele de tombolă, iar donaţiile au mers către Noel. După am ieşit în grădină şi am ars păpuşă. Seara s-a terminat cu bine.

Dimineaţa următoare am pornit către Cetatea Ciori. După prânz toată lumea a pornit spre casă plini de experienţe din această excursie.

Tabăra de schi

Share

În anul 2020 a fost organizat tabăra de ski la Borsec. Anul acesta au fost 41 de persoane. 15 copii au luat parte la lecţii în timp ce 14 adulţi au schiat. Ceilalţi s-au dus cu sania. Pe parcursul săptămânii am petrecut 25 de ore schiind. Toată săptămâna a fost o atmosferă plăcută şi plină de zâmbete. Printre toate cele am avut timp şi pentru odihnă. La sfârşitul săptămânii fiecare a arătat ce a învăţat. Am fost bucuroşi să vedem că am reuşit să le arătăm copiilor ce înseamnă schiul.

 

Anul viitor continuăm!

 

Sărbătorile de Crăciun

Share

Deşi colinda „Kiskarácsony, Nagykarácsony” e preferata, anul acesta în Grădiniţa Miko rolul principala fost preluat de părinţii. Pe data de 17. 12.2019. în grădiniţa noastră o nouă tradiţie de Crăciun a luat naştere, aşadar au prezentat câte o poveste pe grup.

Părinţii s-au pregătit pe parcursul lunii decembrie ca să obţină un rezultat pe măsură.  Copii au fost foarte mândrii de spectacolul părinţiilor. În timp ce am aprins luminile, au răsunat colindele copiilor. Pe parcursul evenimentului am avut şi o tombolă, iar premiile au fost duse acasă. Banii strănşi din biletele de tombolă au fost donate către micuţul Noel.

 

Pregătire pentru advent

Share

Şi în anul acesta ne-am pregătit pentru advent. Copii, părinţii, educatoarele şi îngrijitoarele au fost împreună. Atmosfera de sărbători a fost însoţită de: colinde, turtă dulce, miros de scorţişoară şi mandarine şi decoraţiuni. Cu copii am discutat foarte mult despre aceasta sărbătoare. În calendarele noastre de Advent copii au găsit dulciuri şi poveşti. După masa petrecută împreună cu părinţii a fost o experienţă minunată pentru copii. Coroanele făcute şi-au găsit locul potrivit în fiecare casă.

Vă dorim un Advent plin de iubire tuturor!