Ziua Internaţională a Dăruirii de Carte la grădiniţă

Share

În ziua de 14 februarie am ţinut Ziua Internaţională a Dăruirii de Carte la grădiniţă.  Cu această ocazie ne-am dorit ca fiecare copil să dăruiască o carte. Pentru această ocazie părinţii au trebuit să aleagă de acasă o carte pe care copilul lor o v-a dărui cu plăcere. În interiorul cărţii s-au putut scrie şi mesaje pentru următorii cititori. Experienţa dăruirii de cărţi s-a desfăşurat grozav,copii s-au bucurat de cărţile primite.

Carnavalul grădiniței la Stana

Share

După vremea friguroasă cu toți așteptam cu nerăbdare să ne luăm rămas bun de la iarnă, cu acest scop am și organziat carnavalul  grădiniței. Pregătirile am început cu săptămâni dinaintea carnavalului, programul acesteia fiind plină de jocuri și cântece specifice evenimentului.

Dintre cei participanți o parte au ajuns la Stana vinerea după-masă. După ce au ocupat camerele unde vor dormi, a început distracția, copii s-au jucat până seara târziu, rostogolindu-se pe saltelele aflate pe manzardă.

Unul dintre actracțiile principale ale carnavalului a fost tăierea porcului. Acesta a fost adusă sâmbăta dimineața din Jibou și a fost preluat de un măcelar priceput. Procesul a fost vizionată atât de către părinți, cât și de copii. În acest timp participanții au putut vedea mai îndeaproape organele, și au constatat cât de bună poate fi pielea sau urechea porcului. După ce părțile porcului au fost categorizate și organziate, bucătăresele au început procesarea cărnii, făcând prânz și cină, cârnați, calatboș și alte bunătăți.

În cealaltă parte a zilei copii au petrecut ziua jucându-se. Au fost copii care au preferat să se joace în curte, cu mingea ,dar au fost și copii care au stat înăuntru și au încercat diferite jocuri de abilități. Între timp s-a făcut și ,,omulețul din pai, urmându-se seara să se ardă.

Cu trecerea rapidă a timpului a sosit și ora prânzului, bineînțeles bunătățile au fost preparate din carnea proaspătă și cu piure de cartofi, împreună cu supă specifică care se face după tăierea porcului.
După prânz a urmat tombola mult așteptată din jucăriile aduse de părinți. Copii s-au bucurat foarte mult de jucăriile primite.

După tombolă atât copii cât și părinții au s-au îmbrăcat în costume. Anul acesta tema carnavalului a fost famiile de animale.
În sala cea mare s-au cântat cântecele învățate la grădiniță, după aceea a urmat prezentarea costumelor.  Au fost familii de girafă, tigrii, fluturi, albine, urși etc. După prezentările haiose au urmat câteva jocuri îndrăgite de către familii. După jocuri a urmat cina și petrecerea. La lăsarea serii s-a continuat cu arderea omului din pai. Atmosfera petrecerii a fost foarte bună, toată lumea s-a culcat târziu.

Duminica copii deja s-au trezit dimineața devreme, iar după micul-dejun părinții și copii s-au pregătit pentru plimbarea la Cetatea Ciorii. Drumul către destinație a fost una plină de peripeții. Unii s-au întrecut cine are cel mai mult noroi pe încălțăminte. După ce am sosit la cetate, am ținut o odihnă de 30 de minute, iar după acea am pornit înapoi spre Stana unde am fost așteptați cu prânz gustos și cu gogoși proaspeți.

Sătuli cu bunătăți și voioși după prânz famiile au început să plece acasă. Pentru acasă au putut duce carne, untură, caltaboș. Cârnații deja se afumă, așteptând de către copii grădiniței pentru a fi mâncați.

Idei de primăvară

Share

A început cel mei frumos anotimp al anului, primăvara, când natura se trezește, păsării cântă în fiecare zi, și floriile multicolorate ne fac ziua mai veselă.

În grădiniță ne ocumpăm foarte mult cu caracteristicile anotimpurilor, în prezent observăm cum se trezește natura. În fiecare zi ieșim afară, în curtea noastră, unde avem posibilitatea de a vede apariția mugurilor de primăvară, să plantăm flori și să grădinărim.

Ne bucurăm de razele soarelui, după ploaie căutăm semnele curcubeului. Zi de zi descoperim mai mult din minunile naturii.

Pentru toată lumea o primăvară cât mai frumoasă, plin de bucurie.

 

Felicitări pe drum

Share

La carnavalul grădiniței toți copii au primit o felicitare adresată unui coleg de grupă. Copii cu ajutorul părinților au trebuit să scrie un mesaj drăguț și să se trimite aceste prin poștă.

Mesajele deja sunt pe drum, sperăm că vor lipi zâmbete pe buze.

Felicitările sunt donația Editurii Koinonia. Vă mulțumim!

 

Începutul anului nou

Share

Grădinița Mikó vă urează un an nou fericit plin de zâmbete și de bucurii.

În  prima săptămână de grădiniță a anului 2017 ne-am urat reciproc cât mai multe zile petrecute împreună, plin de experiențe și de jocuri.

O să avem noroc în anul nou, deorece am pregătit împreună aluatul pogăcelelor în formă de purceluș, care aduc noroc și pe care le-am copt.

Am vorbit despre sporturile de iarnă, în grădina noastră au început cursurile de ski, pentru copii a fost o experiență de neuitat. Vom continua.

Cu colajul de fotografii vă dorim zile pline de veselii.

Momente de sărbătoare

Share

Încet-încet se îndeplinesc bucuriile așteptate. Cu toții am așteptat cea mai dragă sărbătoare a anului, ne-am pregătit prin poezii,cântece, jocuri, și în special, sufletesc.

blogra

La noi atmosfera serbării avea parfum de bard și lumânare. S-au aprins toate cele patru lumânări ale coroanei de Advent. Cu ajutorul cântecelor, poeziilor și a jocurilor am reușit să alcătuim  împreună o coroana foarte bogată.

blogra-kep

Vă dorim Crăciun fericit alături de cei dragi!

Frunză verde de Crăciun,

Pace vouă, oameni buni,

Să vă faceți inima mare

Și nădejde și răbdare.

 

Un an nou fericit și plin de bucurii vă dorește Grădinița Mikó!

Dăruirea spiridușilor

Share

Cu apropierea  sărbătorilor de iarnă se formulează întrebările în fiecare dintre noi: Ce le-ar putea face fericiți? sau Care ar fi cadoul cel mai potrivit? În zilele noastre aproape orice se poate găsi în magazine, dar cadou cel mai special, este cel făcut de noi.

La noi a devenit obiceiul: cadourile din preajma sărbătorilor de iarnă sunt făcute de către părinți, pentru îngerașii lor. În anul acesta părinții din con de brad au creat spiriduși și din scoici îngerași.

Suntem bucuroși că, putem să lucrăm împreună cu părinți  creativi și cooperativi.

blogra-kep

Vă dorim ca lângă mulțimea cadourilor, fiecare dintre noi să poată găsi obiectul personal, care poate oferi cea mai mare bucurie.

A venit Moș Nicolae

Share

A sosit timpului lui Moș Nicolae, dar putem să spunem și altfel: Sfântu Nicolae, cine protejează, are grijă de copii. În perioada sărbătorilor de iarnă sosește cu ,,cizme mari” , sunt familii unde seara, la alții noaptea tiptil ajunge să lase niște mărunțișuri în cizmulițele curate.

În așteptarea lui Moș Nicolae momentul cel important este curățarea, lustruirea cizmulițelor, pantofilor, lucru în care ia parte toată familia. Nici la noi, la grădiniță nu a lipsit această întreținere. Mânuțele mici a vrut să obțină cizmulițe cât mai curate și frumoase, și au reușit.

15320284_1283337321718346_205928965_n

Noi am așteptat Moșul cu cântece, poezii, și am alcătuit din cizma Moșului din cuburi de lemn, și în acest timp ne-a și vizitat Moșul, dar cum a reușit să nu fie observat rămâne mister. Poate a venit pe ușă, prin geam sau prin horn? Am privit cu ochi strălucitori cum Moș Nicolae s-a gândit la fiecare dintre noi. Așa am sărbătorit acestă zi minunată., iar acum simțim cu atât mai mult atmosfera sărbătorilor.

În așteptarea sărbătorilor

Share

Sărbătorile de iarnă sunt pline de magie și așteptări. În așteptarea sărbătorilor ne împlinim cu speranță și pace chiar și în grădiniță, care ne ajută ca bucuria noastră să fie cât mai deplină în seara de Crăciun.

advent

Încercăm să oferim copiilor o atmosferă intimă, echilibrată și liniștită, rutinele zilnice primesc parfum de brad și scorțișoară.  În fiecare zi ne împrietenim cu simbolurile și obiectele legate de sărbători, și până la urmă vom avea o sărbătoare familială, apropiată de sufletele copiilor.

Zilele sunt însuflețite cu activități speciale. Am vizitat fabrica de globuri, unde am avut posiblitatea de a vedea cum se fac ornamentele brazilor de sărbători. Împreună cu părinți am pregătit coroanele pentru Advent, care începând de azi, vor aduce lumina în casele noastre

Mediu natural – copil sanatos

Share

Oare cu ce obiect interactioneaza copiii cel mai mult? Mai mult decat cu jucarii? Raspunsul este covorul. Copiii se joaca, se rostogolesc pe ea, fug si ascund mici obiecte sub el.

img_4562Cand incaperile grupelor au fost amenajate, prima noastra preocupare a fost legat de calitatea materialelor folosite. Covoarele realizate din materiale naturale Naturfloor ne impodobesc grupele inca din prima zi de deschidere a gradinitei. Alegerea noastra legat de covoarele Naturfloor s-a dovedit a fi una foarte buna. Au rezistat si inca rezist la incercarile venite din partea copiilor. In primul rand fost foarte importanta ca aceste covori sa fie durabile in timp. A fost la fel de important ca materialul din care este realizat sa nu fie alergen. Studiile arata ca copiii care traiesc in zone urbane sunt mai dispusi la boli respiatorice decat copiii care locuiesc in zone rurale. Spre deosebire de materialele sintetice, cele naturale ofera mai multa siguranta si sunt mai placute la atingere. Pe siteul naturfloor.ro gasiti articole legate de materiale folosite: sisal, seagrass, lana sau cocos, care va ajuta sa alegeti cel mai potrivit covor pentru casa sau biroul dumneavoastra.

img_4465