Bányai Brigitte – îngrijitoare

Share

Sunt Bányai Brigitte, m-am născut la Timișoara. Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, după trei ani de psihologie generală, am absolvit masterul în Consultanță și intervenție psihologică.

În cadrul universității m-am ocupat cu dezvoltarea copiilor cu dificultăți de învățare. Deja în primul an de studiu, știam că vreau să mă ocup cu copiii, lucru confirmat și de faptul că în acest timp lucram ca bonă la două familii.

Am avut ocazia să cunosc lumea copilăriei, care este în primul rând lumea jocului liber. Cred, că pentru noi, educatori, rolul principal este de a contribui la crearea unei comunități sigure din punct de vedere emoțional, situație în care se dezvoltă competențele sociale ale unui copil în care el poate descoperi lumea din jurul său.

Grădinița Mikó îmi oferă ocazia să fiu observator al acestei descoperiri ca îngrijitoare și să particip în activitățile zilnice ale copiilor mici cu suficientă empatie, atenție și multă dragoste.