Kerekes Kinga- educatoare

Share

önkéntességi képM-am nascut in Cluj- Napoca, iar tot aici mi-am petrecut si anii de liceu. Am absolvit la Liceul János Zsigmond. Momentan sunt studenta in anul III, la Universitatea Babes- Bolyai, specializarea Pedagogie Primara si Prescolare. Ca voluntar, am participat la numeroase evenimente pentru copii: tabere, targ de toamna, ziua copilului. Anul acesta am participat la organizarea taberei de vara ,, Élménytábor ” pentru copii.

Acord o importanta majora voluntariatului, fiindca astfel voi reusi sa imi dobandesc calitatile de educatoare.

Experiențele frumoase mi-au conturat principiile și directivele mele legate de educație.

Din punctul meu de vedere cel mai important  este să ținem cont întotdeauna de necesitățile copilului și ale grupului, iar activitățile noastre să se desfășoare în conformitate cu cerințele copiilor. Scopul meu este să le dau copiilor o mână de ajutor în demersul lor de a descoperi lumea în care trăim, iar folosindu-mă de interesele lor, să le ofer o educație cât de naturală și îndelungată.  Totodată, consider că secretul celei mai reușite activități este buna dispoziție, pe care eu încerc să o păstrez de fiecare dată.

Cea mai bună definiție a educației, din punctul meu de vedere o reprezintă următorul citat: ,, Cea mai importantă sarcină a noastră  nu este de a transmite convingerile noastre către generația aflată în creștere, ci de a-i ajuta să își folosească propriile convingeri, propriile percepții pentru a învăța să privească lumea cu propiii lor ochi. ” Rudolf Steiner

Această percepție constituie baza activității mele.