Családos farsangi mulatság

Share

A karácsonyi meghitt, ünnepi miliő után felfrissülve, izgatottan vetettük bele magunkat a farsangi időszakba, amely vízkereszttől hamvazószerdáig tart és a télűző, tavaszcsalogató mulatságoknak ad teret.

Hétköznapjainkat a zene, a tánc, a szerepjáték jellemezte. Igyekeztünk minél jobban megismerni a farsangi népszokásokat, amelyek nem csak az óvodai tevékenységeinket tették színesebbé, hanem a február 3-án megszervezett családos farsangi mulatságot is, amelynek helyszínéül idén is, a már jól bevállt magyarvistai Kalotavár vendéglő tágas terme szolgált.

A maszkabál reggel 10 órakor vette kezdetét, a családokat pedig arra buzdítottuk, hogy ötletes medve jelmezek mögé bújva segítsenek elűzni a telet. Izgalmas játékokkal készültünk erre a napra, illetve három zenész bevonásával jókedvű, vidám táncos mulatságba kezdtünk. A farsangi fánk elfogyasztása közben alkalom volt tombolázásra is, így az otthonról hozott, már nem használt vagy megunt játékok új gazdára leltek. A közös ebédet követően, a hagyományőrzés jegyében idén is elégettük a kiszebábot, ami szimbolikusan megszabadítja az embereket az összes bajtól.

Az időjárás nekünk kedvezett, így egy napsütéses, könnyed séta után feltöltődve, vidáman indulhattunk haza!

A továbbiakban beszéljenek a képek! Íme:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .