Köntés Beáta – pszichológus

Share

Köntés Beáta vagyok, pszichológus, pszichoterapeuta.
Egyetemi éveim utolsó felében ismertem meg a pszichodráma módszert, és azóta ennek a módszernek az elsajátítására összpontosítok. A pszichodráma – mely hatásmechanizmusát a belső lelki tartalmak, élmények és konfliktusok megjelenítésén keresztül fejti ki – felhasználási területe rendkívül széles: alkalmazható az önismeret fejlesztésében, szervezetfejlesztésben, közösségformálásban, konfliktuskezelés-, személyes hatékonyság fejlesztése során, de jó kiegészítő módszer oktatásban, képzésben is.
Pszichoterapeutaként egyéni és csoportos foglalkozásokat vezetek. Csoportos foglalkozásként külön megemlíteném az önismereti, személyiségfejlesztő csoportot, amely katartikus élmények megélése által tud közelebb vinni a problémáink feldolgozásához.
Elhivatottnak érzem magam a gyerekekkel való foglalkozásra, elbűvöl az őszinteségük, a lelkesedésük és a ragaszkodásuk. A logopédiai foglalkozások is közel állnak a szívemhez.
Magam empatikus, lelkiismeretes, őszinte, szavahihető embernek tartom, tele lendülettel és érdeklődéssel az új dolgok iránt. Hiszem és vallom, hogy folyamatosan kell fejlődni, nincs olyan, hogy mindent megtanultam, és a nyitni tudás képessége szárnyakat adhat.