Mikó Zsuzsanna – óvodaalapító, óvónő

Share

zsuzsa blogA Mikó Óvoda létrehozásával célom, hogy egy olyan gyermekcentrikus, családias intézmény szülessen, melyben nyugodtan hagyja a szülő gyermekét, ahonnan a gyermekek mosolyogva mennek haza. Fontosnak tartom, hogy az óvoda egy olyan közösségi ház legyen, melyben gyermek, szülő és pedagógus is otthon érzi magát, ahol mindenki megtalálja a helyét.

Olyan intézmény épül itt, ahová szívesen jönnek és ahol örömmel maradnak is, aminek az ajtaja mindenki előtt nyitva áll!

Néhány szóban összefoglalnám azokat a dolgokat, melyek meghatározóak voltak számomra eddigi pályám során:

Szatmárnémetiben végeztem óvónő és tanítóképző líceumot, óvónőként ugyanitt dolgozni kezdtem, majd Kolozsváron, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gyógypedagógia szakán folytattam tanulmányaimat nappali tagozaton, párhuzamosan ugyanezen egyetem Óvó- Tanítóképző szakán  is tanultam. Mellette óvónőként dolgoztam. Első gyermekem születésekor 2002-ben létrehoztam az Unitárius Püspökség óvodáját,  mely ma a “János Zsigmond” Unitárius Kollégium része. Az Unitárius óvodával együtt lett meg egy családom, a gyermekek, szülők, és a szakképzett kollégák által. 2006-ban alakult az Unitárius Óvodáért Egyesület, mely rengeteg lehetőséget kínált arra, hogy egyre színesebbé, jobbá tehessük az óvodát rendezvényeink, pályázataink által. 2010 nyarán nagymértékben közreműködtem az Unitárius Bölcsőde megszületésében, mely ugyancsak az Unitárius Óvodáért Egyesület intézményeként látott napvilágot.

Ma az Innovatív Oktatásért Egyesület keretin belül óvodások nevelésével, oktatásával és fejlesztésével foglalkozok.