Ment a szappan

Share

Ezen a héten, a Mikós Mesék keretében, Varga Katalin Ment a szappan című meséjét hoztuk el a gyerekeknek. Erika óvó és családja előadásában igazán kedves, szerethető videó készült el.  Ahogyan a szappan vándorútján mindent megtisztít, úgy kell most nekünk is odafigyelnünk a tisztálkodásra. A gyerekekkel beszélgettünk arról, hogy miért fontos a kézmosás és a megfelelő tisztálkodás. Mikor kell kezet mosnunk, mivel és hogyan. Kézimunkaként egy nagyon egyszerűen elkészíthető mozaik játékot ajánlottunk, amelyben kibontakozhat a gyerekek kreativitása.

A mozaik elkészítése: Bármilyen erősebb kartonpapírból szabályos mértani formákat vágunk ki. Érdemes odafigyelni, hogy egyenlő hosszúságú oldalai legyenek a különböző formáknak. Vízfestékkel, temperával, filctollal színezhető. Majd kezdődhet az alkotás.

Nem feledkeztünk meg a mozgásról sem, így különböző mondókákra, énekekre mozgathattuk meg testrészeinket. A gyerekek nagyon ügyesen sajátították el az új mondókákat, és nagy lelkesedéssel mondogatták a régieket is.

És íme a Ment a szappan című mese:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .