Madarak és Fák Napja

Share

Ezen a héten a Madarak és Fák Napjára illetve az Apák Napjára fektettük a hangsúlyt. Tevékenységeinkben sok olyan mondókát, éneket, mesét hallhattunk, amelyekből kiderült, hogy például milyen a madarak csicsergése, hogyan néznek a ki madarak, milyen madarakat ismerünk, de azt is megtudtuk, hogy hogyan ültethetünk fát és ez miért fontos.  Kézimunkánkban egy olyan kézműves tevékenységet hoztunk, melyhez nagyrészt hulladék, maradék anyagokat használtunk fel. A mozgásról sem feledkeztünk meg, ugyanis Bea gyógytornászunk egy olyan tornázós videóval lepett meg minket, amelyben volt ugróiskola, mozgásos mondóka, de azt is megmutatta, hogy a már letörött faágakból, hogyan készíthetünk mozgáshoz alkalmas pályát. Ennek a különleges napnak az apropóján egy különleges mesés videót készítettünk óvódásainknak, Fésűs Éva A hinta című meséjét dolgoztuk fel.

Az Apák Napja alkalmából most az édesapáknak készültünk meglepetéssel. Az anyukákat bevonva egy olyan videós összeállítással leptük meg az apukákat, amelyben a gyerekek kedvesebbnél-kedvesebb dolgokat mondanak arról, hogy mi a legjobb dolog apában. A videó nagyon szívmelengető lett!

Íme a mese, amelyet a Mikó óvoda pedagógusai készítettek:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .