Márton-napi fénymenet

Share

Évek óta hangsúlyt fektetünk arra, hogy a Márton-napi népi hagyományokat megünnepeljük. Az évek során már nem csak az óvoda falain belül tesszük ezt meg, ugyanis a Márton-napi lámpás felvonulás, amelynek helyszíne a kolozsvári Sétatér, megyei szintű eseménnyé nőtte ki magát!

A résztvevőket fél 6-ra vártuk a park magyar opera felőli bejáratához, ahonnan zenészek kíséretében, kedves, ismerős arcok társaságában indultunk el a pislákoló lámpásainkkal, hogy ezzel a szimbolikus sétával hirdessük Márton jóságát.

A Márton-napi lámpás felvonulást alapos előkészületek előzték meg. Szorgos szülői kezek munkálkodtak november 10-én délelőtt, hogy az esti lámpás felvonulást követően minden résztvevőt zsíroskenyérrel és meleg teával tudjunk megvendégelni. Az óvodásainkkal megimsertük Szent Márton legendás alakját, énekekkel, mondókákkal hangulódtunk illetve egyedi lámpásokat is készítettünk.

A Márton-napi lámpás felvonulás, amelynek az alappillére a jó cselekedeteket szimbolizáló fény eljuttatása az emberekhez, Tours-i Szent Márton emlékét őrzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .