Excursia de primāvarā

Share

Primele raze ale soarelui de primăvară ne-au atras în natură, așa că într-o sâmbătă ne-am trezit și am plecat la o plimbare ușoară până la pădurea Hoia, pentru a descoperi împreună cum se trezește natura. De asemenea, am pregătit un ghid pentru plimbare despre cum putem fi atenți la tot ce se află în pădure și am recomandat, de asemenea, o aplicație de identificare a plantelor și o aplicație de recunoaștere a ciripitului păsărilor.

În grădinița noastră, punem mare accent pe excursii, drumeții și plimbări în naturā, deoarece apropierea de natură are un efect pozitiv nu numai asupra sănătății fizice a copiilor, ci și asupra bunăstării lor mentale. Iarbă, copaci, tufișuri, flori, bălți, stânci, ploaie, vânt, soare, pe scurt, experiența de a fi în natură ne crește nivelul de energie, dezvoltă creativitatea, îmbunătățește capacitatea de concentrare, are un efect bun asupra corpului nostru iar conștientizarea, orientarea spațială, dezvoltă abilitățile senzoriale și motorii.

O simplă plimbare în pădure are multe efecte benefice, așa că nu putem decât să încurajăm pe toată lumea să iasă afară, să se joace, să petreacă timp în natură, să se minuneze de iarbă, copaci, tufișuri, flori… Noi am făcut asta! Educatoarele de la grădiniță s-au ocupat de jocuri la finalul plimbării, iar natura s-a ocupat de orice altceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.