Tavaszi kirándulás

Share

A tavasz első meleg napsugarai a természetbe csalogattak minket, így egy szombati napon felkerekedtünk és könnyed sétára indultunk a közeli Hoia erdőbe, hogy együtt fedezzük fel, hogyan ébredezik a természet. A sétához útmutatót is készítettünk arról, hogy mi mindenre lehetünk figyelmesek az erdőben, illetve egy növényhatározó és egy madárcsicsergés felismerő aplikációt is ajánlottunk.

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a kirándulásokra, túrázásokra, erdei sétákra, hiszen a természet közelsége nem csak a gyerekek fizikai egészségére, hanem a mentális jólétükre is kifejezetten jó hatással van. A fű, fa, bokor, virág, pocsolya, szikla, eső, szél, napsütés, egyszóval a természetben való lét megtapasztalása növeli az energiaszintünket, fejleszti a kreativitást, javítja a koncentrációs képességet, jó hatással van az általános erőnlétre, a testtudatra, a téri tájékozódásra, fejleszti a szenzomotoros képességeket.

Egy egyszerű erdei sétának rengeteg jótékony hatása van, így mindenkit csak bíztatni tudunk arra, hogy menjetek ki a szabadba, játszatok, beszélgessetek, töltsetek időt a természetben, csodálkozzatok rá a fűre, fára, bokorra, virágra….. Mi ezt tettük! Az óvónénik a játékról gondoskodtak a séta végén, a természet pedig az összes többi dologról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .