FELSZERELTSÉG

Share

Az óvoda épületének legfőbb jegyei:

Az óvoda épülete Kolozsvár központjától gyalogosan 3 percnyire helyezkedik el. Az óvoda félreesik a városi nyüzsgés forgatagától, csendes szigetet biztosítva a gyermekeknek, nagy udvarával és hangulatos épületével.  Az épületen belül megfelelő méretű csoportszoba és kiszolgáló helyiségek biztosítják a gyermekek kényelmét és biztonságát.

A gyermekek által használt mosdóhelyiségekben 3 mosdó, 2-2  WC, egy-egy zuhanyzó van elhelyezve. Ez megfelelő a tisztálkodási gondozási feladatok ellátásához. Az épületben továbbá három csoportszoba, egy étkező, egy pszichológus-logopédusi kabinet, egy egészségügyi szoba, egy sószoba található.

Az óvoda 700 m2  zöld udvarral rendelkezik.  Az udvar biztonságos fa játékeszközökkel van felszerelve melyek segítségével biztosított a mindennapos testnevelés, levegőzés, mozgásos játékok,  a szabadban zajló valamennyi felfedeztetés megszervezéséhez és lebonyolításához valamennyi feltétel.

A berendezések nagysága megfelel a gyermekek testméreteinek. Az állagmegőrzés érdekében az épületet és a bútorzatot folyamatosan újítjuk.

Az óvoda megfelelő munkakörnyezetet biztosít az óvodai munkatársaknak, és lehetőséget teremt a szülők fogadására is.

A játéktevékenység és az óvodai tanulás eszközei

Az óvoda tárgyi feltételei kiválóak. Ez köszönhető az óvodapedagógusok  igyekezetének, valamint  a lelkes szülők önzetlen segítségének, akik önként segítenek a környezet szépítésében a szakmai feltételek gazdagításában, bővítésében. A csoportok játék készletét folyamatosan bővítjük, javítjuk, igazodva a gyermekek igényeihez. A klasszikus játékokon kívül fontosnak tartjuk a készség-képességfejlesztő játékok meglétét is.

Mese és szakkönyv ellátottság

Mese és szakkönyv ellátottságunk gazdag és folyamatosan bővül. A vegyes életkorú csoport miatt többféle, az életkoroknak megfelelő mese és ismeretterjesztő könyvet vásárolunk. Az óvoda szakkönyvein kívül az óvodapedagógusok saját szakkönyveit is használjuk.


OKTATÁS

BEIRATKOZÁS ÉS TANDÍJ


BESZOKTATÁS


FELSZERELTSÉG


ÉTKEZÉS


KÖRNYEZETTUDATOSSÁG


EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS