Márton napi fénymenet

Share

November 11-én Márton-napi lámpás felvonulásra hívtunk minden kedves érdeklődőt, óvodánkon belül és azon kívül is, hogy kézi lámpásainkkal beragyogjuk a kolozsvári Sétateret.

A péntek esti fénymenetre egész héten készültek az óvodásaink, hiszen a lelkes óvónénik különböző énekekkel, mondókákkal, játékokkal készültek, amelyeken keresztül megismerhették a gyerekek Szent Márton legendás alakját. Természetesen nagy hangsúlyt kapott az is, hogy mindenki elkészíthesse a saját, egyedi lámpását is. A heti alkotások is fontos szerepet játszottak. A Szent Márton legendáját tükröző rajzok, kézimunkák ugyanis kiállításra kerültek.

A szülők is kivették a részüket az előkészületekből, hiszen szorgos kezeik nélkül nem tudtuk volna zsíroskenyérrel megkínálni a fénymeneten résztvevőket.

A Magyar Opera felöli bejárattól indultunk meggyújtott lámpásainkkal, majd a tavat körbesétálva a filegóriánál zsíros kenyérrel, meleg teával láttunk vendégül mindenkit. Ezúton is köszönjük szépen az önkénteseknek és a szülőknek az ebben nyújtott segítséget!

Hàlàval gondolunk a pènteki esemènyre, öröm volt látni a sok otthon, közösen készített lámpást és azt is, hogy ennyien részt vettetek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .