Sítábor Borszéken

Share

Az óvodásaink lelkesedésén felbuzdulva idén másodszor is elindultunk Borszékre, immár csak az óvók és a gyerekek, hogy közösen hódolhassunk az egyik kedvenc téli sportunknak, a sízésnek.

Tudatosan figyelünk arra, hogy olyan tevékenységekben vegyünk részt, amelyek átfogó fejlesztő hatással bírnak a személyiségfejlődésre, a mozgásfejlődésre, az érzelmi- és szociális képességek fejlődésére. A síelés mindamellett, hogy kitűnő kikapcsolódási forma, fejleszti a mozgáskoordinációs képességeket, a folyamatos, szimmetrikus mozgás harmonizálja és serkenti mindkét agyfélteke együttes működését, általa megerősödnek az izmok, javul a tartás. Mindemellett az egy hetes sítábor lehetőséget nyújtott az autonómia elősegítésére, az önkontroll fejlesztésére, a társas szituációk megértésére.

A rengeteg fejlesztő hatás mellett sok élménnyel gazdagodva tértünk vissza. Vidáman meséltük mindenkinek, hogy milyen jókat játszottunk a friss levegőn, hosszasan társasoztunk, forrócsokiztunk, mályvacukrot sütöttünk és melegettünk a tábortűz körül. Az esti pizsamás táncparádét minden családnak csak ajánlani tudjuk, mi nagyon élveztük és természetesen ki kell emelnünk, hogy egyre ügyesebben és magabiztosabban mozgunk a sípályán is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .