Fergeteges ez a bál!

Share

Február végén, a farsangi időszak végéhez közeledve a 80-90-es évek témájában igyekeztünk legjobb tudásunk szerint elbúcsúztatni a telet! A farsangi mulatságunk helyszíne idén is Vista volt, ahol a közösségi ház elegendő teret biztosított számunkra a jelmezbál lebonyolítására.

Az egy napos mulatság reggel 10 óra magasságában kezdődött. A találkozás öröme, egymás jelmezének a feltérképezése és a háttérben szóló farsangi zene hamar megalapozta a hangulatot. Délelőtt izgalmas, szórakoztató retró ügyességi játékokkal készültünk a gyerekeknek illetve a szülőknek. A játékok során tombolajegyeket lehetett szerezni, amelyeket a közös ebéd után sorsoltunk ki. Az otthonról hozott, megunt vagy már nem használt játékok másoknál mindig új életre kelnek. De még mielőtt a tombolajegyek kisorsolásába kezdtünk volna jelmezbemutatót tartottunk. A családok egyéni produkciója által ismerhettük meg a jelmezeket, amelyek igazán hitelesre és egyedire sikerültek. A délutánt már a beszélgetés, a retró zene, a tánc jellemezte.

Néha mi magunk sem tudjuk eldönteni, hogy a farsangi mulatságot mi, felnőttek vagy a gyerekek élvezik jobban. De az biztos, hogy minden évben nagy hangsúlyt fektetünk erre az időszakra, hiszen nem csak a kognitiv fejlődésben, hanem a szociális képességek fejlődésében is kimagasló jelentősége van a szerepjátékoknak. A farsangi időszak pedig pont erről szól. Arról, hogy az óvódásaink belebújhatnak egy olyan karakter bőrébe, aki által megeleveníthetik belső vágyaikat vagy éppen félelmeiket, és szabadon azonosulhatnak a karakter személyiségével. A beöltözés pozitív hatással van a fantázia, a kommunikációs- és a szociális képességek fejlődésére. Mindezek mellett elbeszélgetve az óvodásainkkal, a gyermekünkkel a jelmezválasztásáról sok mindent megtudhatunk róluk.

Mindezek fényében elmondhatjuk, hogy a farsang egy fontos időszak, nem csak azért mert a folyamatos jókedv, zene, tánc, változatosság jellezmi, hanem azért is, mert nagyon sok pozitív hozadéka van a gyerekek személyiségfejlődését tekintve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .