Cel mai grozav carnaval

Share

La sfârșitul lunii februarie, aproape de sfârșitul perioadei de carnaval, am încercat să ne luăm rămas bun de la iarnă cât am putut în tema anilor 80-90! Locația distracției noastre de carnaval a fost și anul acesta comuna Vistea, unde centrul comunitar ne-a oferit spațiu suficient pentru a ține balul mascat.

Distracția de o zi a început la ora 10 dimineața. Bucuria de a ne întâlni, de a ne croi costumele și muzica de carnaval de pe fundal au creat rapid starea noastră de spirit. Dimineața, am pregătit jocuri de îndemânare distractive pentru copii și părinți. În timpul jocurilor,se puteau obține bilete de tombolă, care erau extrase după prânz. Jucăriile aduse de acasă, de care copii sau plictisit sau pe care nu le mai foloseau, au primit mereu o nouă viață de către alții.Costumele de carnaval au putut fi văzute prin producția individuală a familiilor, care s-a dovedit a fi cu adevărat autentică și unică. Ne am distrat și am dansat pe ritmuriile muzicii aniilor 80-90.Un lucru este cert că în fiecare an punem foarte mult accent pe această perioadă, întrucât jocul de rol are o importanță deosebită nu doar în dezvoltarea cognitivă, ci și în dezvoltarea abilităților sociale. Și exact despre asta se referă sezonul carnavalului. Despre faptul că preșcolarii noștri se pot ascunde în pielea unui personaj, prin care pot readuce la viață dorințele interioare sau chiar temerile și se pot identifica liber cu personalitatea personajului. Pe lângă toate acestea, putem afla multe despre alegerea costumului copilului nostru, vorbind cu educatoarele noastre din grădiniță.

Având în vedere toate acestea, putem spune că carnavalul este o perioadă importantă, nu doar pentru că se caracterizează prin distracție continuă, muzică, dans și varietate, ci și pentru că are multe beneficii pozitive în ceea ce privește dezvoltarea personalității copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.